Een goede nachtrust is essentieel wanneer je overdag optimaal wil functioneren. Lig je ‘s nachts vaak onrustig te woelen of sta je ‘s morgens heel vroeg op? Vervelend als je regelmatig afgemat op school of op het werk verschijnt. Maar wat kan je er zelf aan doen om fit op je werk te verschijnen? De aanschaf van een Una matras biedt één van die oplossingen om slapeloosheid tegen te gaan.

Wanneer heb je nu last van slapeloosheid?

In medische kringen wordt gesproken over slapeloosheid wanneer je meer dan 2 keer per week slecht slaapt. De meest voorkomende symptomen zijn lang wakker blijven liggen of te vroeg opstaan in de ochtend. Het gevolg laat zich raden: je bent prikkelbaar en hebt nauwelijks energie. Maar wat zijn de hoofdoorzaken dat mensen lijden aan slapeloosheid? Enkele parameters die dit in de hand werken zijn:

Fysieke klachten

Vaak halen lichamelijke klachten je uit je slaap. Denk maar op het eerst gezicht aan hoestbuien, pijnscheuten, benauwdheid, kuitkrampen of jeuk.

Piekeren door dagdagelijkse zorgen

Slapeloosheid wordt vaak toegeschreven door spanningen en zorgen in het dagdagelijkse leven. Door te veel gepieker over je relatie of werk- en thuissituatie. Dit veroorzaakt spanningen waardoor je minder goed in slaap geraakt.

Klachten van psychische aard

Slapeloosheid is in vele gevallen ook te wijten aan psychologische klachten zoals bij neerslachtigheid of angstaanvallen.

Het zorgen voor een knusse slaapkamer begint bij een goede matras

Belangrijk is dat je een slaapkamer gebruikt voor wat het is bedoeld: slapen. Maak vooral niet de fout dat je slaapkamer een soort kantoorruimte of bioscoop is. Vermijd zoveel mogelijk een smartphone binnen de slaapruimte. Uiterst belangrijk is dat je beschikt over een goede matras als ultieme bondgenoot. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Een matras heeft een levensduur van plusminus 10 jaar en moet vervolgens worden vervangen. Na een decennium is een matras niet alleen bijna versleten, maar zit ook volgepropt met huismijten als je geen beschermhoes erom heen hebt gehad.

Een slechte matras veroorzaakt slapeloosheid

Een ander punt waar je rekening mee moet houden. Je partner en jij kunnen verschillen van gewicht. Op deze manier stel je toch wel andere kwaliteitseisen aan een matras. Vraag hierover de nodige informatie over aan een specialist die matrassen van Una verkoopt. Verlies niet uit het oog dat slechte matrassen ook slapeloosheid veroorzaken.