Wanneer het zonnetje schijnt en lekker weer is, hebben veel mensen het idee om te barbecueën. Je wilt dan natuurlijk dat alles soepel verloopt en er geen problemen ontstaan met jouw barbeque. Het is natuurlijk ook van belang dat je veilig te werk gaat met het vuur. Haardhout moet van kwaliteit zijn. Het kan ook zijn dat jij een gasbarbecue hebt. Ook dan is het belangrijk dat je verantwoord te werk gaat. Wil jij nou weten hoe je veilig te werk moet gaan met een barbeque? Lees dan dit artikel verder. Moet jij nog aanmaakblokjes of andere benodigdheden voor jouw barbeque? Dan ben je bij Golden Flame houthandel in Alkmaar aan het juiste adres!

Veiligheid is belangrijk

Als allereerste is het belangrijk dat je geen kleding aan hebt die makkelijk ontvlambaar zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de barbeque neerzet op een stabiele ondergrond die gelijk is. Zo voorkom je wankel en dat jouw barbeque omvalt. Houdt er ook rekening mee dat er niks boven de barbeque hangt. Ga ook nooit barbeque onder een overkapping. Dit allemaal om veilig te kunnen werken tijdens het barbeque. 

De middelen waarmee je jouw barbeque mee aan kan zetten

Er zijn een hoop manieren hoe of waarmee je een barbeque aan kan zetten. Je kan aanmaakblokjes gebruiken. Er bestaan wel verschillende soorten aanmaakblokjes. De witte aanmaakblokjes zijn bedoeld voor de open haard. Deze aanmaakblokjes ruiken heel erg. Ga je de witte blokjes gebruiken, dan is de kans groot dat jouw eten naar de geur gaat ruiken. Er bestaan ook witte aanmaakblokjes die speciaal gemaakt zijn voor op de barbeque. Houdt er dus rekening mee dat je de juiste koopt. Deze speciale aanmaakblokjes hebben de heftige geur niet. Zo kan jij toch genieten van jouw vleesje. 
Bruine blokjes zijn een stuk goedkoper. De blokjes zijn namelijk van karton en/of hout gemaakt. De bruine blokjes kunnen soms niet helemaal opbranden, maar als je bruine blokjes van goede kwaliteit heb zal dat niet gebeuren en zal je een fijne ervaring met de blokjes hebben. Dan heb je ook nog de aanmaakwokkels. De aanmaakwokkels zijn lange opgerolde houtvezels die in hars zijn gedrenkt. Dat houdt in dat de blokjes geurloos zijn en gemakkelijk branden. Deze blokjes zijn zeer ideaal. Ga ook nooit te werk met vloeibaar aanmaakmiddel. Dit is levensgevaarlijk en is niet verantwoord.