Als je een andere auto gekocht hebt, is het verstandig om even te kijken of je oude autoverzekering nog wel aansluit bij je nieuwe aankoop. De kans is namelijk groot dat dit niet meer het geval is en dat kan voor vervelende verrassingen zorgen. Het kan namelijk gebeuren dat je denkt dat je goed verzekerd bent, maar dat dit niet het geval is. Daardoor kun je het bericht te horen krijgen dat schade niet hersteld kan worden en dat je alsnog veel geld bij moet leggen. Wil je dit voorkomen, zorg er dan voor dat je minimaal eens per jaar even kijkt of je verzekering nog aansluit bij wat je wagen nodig heeft. Dit is zo gedaan, want als je weet waar je op moet letten, kun je zo een passende polis voor je auto afsluiten.

Welke polis past bij de leeftijd van de wagen die je hebt?

Een verzekeraar kijkt niet naar het merk auto dat je hebt, maar naar de leeftijd van je bolide. Dit omdat de verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto op het moment dat je deze wilt verzekeren. De dagwaarde is iets anders dan de aanschafwaarde. Waar de tweede een vaststaand gegeven is, wordt de dagwaarde in de loop der jaren alleen maar lager. Dat heeft gevolgen voor de vraag of schade nog hersteld kan en moet worden. De kans is namelijk groot dat wanneer je schade hebt opgelopen aan een heel oude auto, het voordeliger is om een andere wagen te kopen dan om de schade te laten herstellen. Om die reden is het ook belangrijk om een passende verzekering voor je auto af te sluiten, want je wilt niet dat je heel uitgebreid verzekerd bent, maar geen schade kunt laten herstellen. Om diezelfde reden is het ook niet handig dat je een nieuwe auto heel minimaal verzekerd. Kortom: het succesvol afsluiten autoverzekering is de juiste polis voor de leeftijd van je auto kiezen.

Een passende verzekering voor je auto levert je het meeste op

Ga je de Univé autoverzekering vergelijken, dan zul je zien dat er drie opties zijn waar je uit kunt kiezen. De eerste optie is de absolute basisverzekering die bedoeld is voor wagens van tien jaar of ouder. Met dit pakket kun je geen schade claimen die je opgelopen hebt. Je kunt er enkel anderen mee schadeloos stellen wanneer jij hen schade hebt toegebracht in het verkeer. Heb je een wagen van zes tot tien jaar oud, dan kun je beter voor de meer uitgebreide WA Plus polis gaan. Met deze optie kun je nog altijd geen schade claimen die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar je verzekeraar helpt je wel als je schade hebt als gevolg van brand, een inbraak of een botsing met een loslopend dier. Tot slot is er de allriskverzekering voor auto’s die nieuw, of maximaal zes jaar oud zijn. Dit is het meest uitgebreide pakket dat er is en, zoals de naam al aangeeft, hiermee kun je alle vormen van schade laten herstellen. Dus ook wanneer je die zelf veroorzaakt hebt.

Vergeet de aanvullende opties niet aan je polis toe te voegen

Heb je eenmaal de juiste, verplichte basisverzekering gevonden voor je wagen, dan kun je deze optimaliseren door aanvullende opties toe te voegen. Hiermee kun je extra voordeel uit je polis halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een inzittendenverzekering? Met dit pakket kun je schade die je passagiers of hun spullen hebben opgelopen in jouw auto, laten vergoeden door je verzekeraar. Ook kun je eens kijken of pechhulp iets voor je is. Met deze optie heb je altijd een monteur tot je beschikking wanneer je met pech langs de kant van de weg staat.