Investeren kan in 2022 op een hele hoop verschillende manieren. Je kunt investeren in goud, zilver, valuta of crypto. Deze kun je allemaal online aanschaffen en is een redelijk eenvoudige manier van investeren. Voor iedereen die deze online wereld niet vertrouwd is er altijd nog een mogelijkheid om te investeren in fysieke goederen. Je kunt je vermogen investeren in dure goederen en deze verhuren of je koopt een huis in Marbella bij Villa Nova. Ontroerend goed is een investering die op verschillende manieren geld op kan leveren. Je kunt geld verdienen met het verhuren van de woning of de woning kan in waarde stijgen.

Investeren in blockchain, aandelen en crypto

Voor iedereen die graag zijn of haar geld wilt investeren is het mogelijk om deze investering online te doen. Er zijn verschillende Nederlandse platformen waar het aanschaffen van deze aandelen of munten mogelijk is. Je kunt aandelen kopen via DeGiro of crypto via Bitvaro. Je hebt nog meer verschillende brokers of exchanges waar je de gespaarde euro’s kunt omzetten naar aandelen of cryptomunten. Houd er wel rekening mee dat de waarde van cryptomunten met secondes kunnen veranderen. Onlangs daalde de waarde van de cryptomunt Luna met 99,999% in één dag.

Alternatieve investeringen

Ben jij in het bezit van een hoop kennis over pokémon, playstations of Lego? Dan weet jij precies welk sets of kaarten een hoop geld waard zijn en welke niet. Het aankopen van deze items kan een zeer lucratieve investering zijn. Gedurende de COVID-19-crisis zijn pokémonkaarten enorm gestegen in waarde, dus ga op zoek naar je collectie op zolder en misschien heb jij wel die enorm zeldzame kaart in je bezit!

Het aankopen van vastgoed

De Nederlandse overheid is de wet- en regelgeving aan het aanpassen om het investeren in vastgoed minder interessant wordt. Daarom is het volgens ons een goed idee om in het buitenland op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Wij hebben ons eerst gefocust op toeristische oorden, hier kun je de panden eventueel aan Nederlandse toeristen verhuren of via AirBnB aanbieden. Dit levert nog meer maandelijkse inkomsten op dan het verhuren als woning, je hebt er wel meer werk aan. Je kunt je focussen op Malaga, Ibiza of Saint-Tropez.