Kun je moeilijk stilzitten in je vrije tijd en hou je van klussen? De zomervakantie is een prima periode om je huis op te knappen. Je hoeft geen rekening te houden met je werktijden en bovendien is het met een beetje geluk ook nog mooi weer. Wat is het eerste dat je aanpakt? En doe je alles zelf, of schakel je de hulp van een professional in?

Zet je huis opnieuw in de verf

De zomerse temperatuur is heel geschikt om de houten kozijnen van je woning te schilderen. Zeker als het niet boven de vijfentwintig graden komt, kan de verf die je hebt aangebracht goed drogen. Schuren en schilderen is iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen. En je hebt ook tussen het schilderen door tijd om iets leuks te doen, want de verf moet tenslotte ook nog drogen. Plan bijvoorbeeld de ochtend in voor de schilderactiviteiten en geniet in de middag van je vrije tijd. En nu je toch de lange ladder tevoorschijn hebt gehaald, is het misschien ook tijd om de buitenverlichting aan je huis en in de tuin eens kritisch te bekijken. Heb je al in alle lampen zuinige led verlichting aangebracht? Misschien kun je de kapotte lamp bij het tuinhek ook eens vervangen door een nieuwe lamp met een bewegingssensor. Dat is gemakkelijk als je ‘s winters in het donker thuiskomt.

Maak een extra kamer op zolder

Een verbouwing is natuurlijk een klus die je goed moet voorbereiden. Wil je op de zolderverdieping een extra kamer maken dan kun je eraan denken om een dakkapel te laten plaatsen. Let hierbij wel op de regels die van toepassing zijn in je gemeente. Een aanbouw in Almere kan andere vergunningen nodig hebben dan een aanbouw elders in het land. Neem voor dit soort aanbouwen dan ook een professioneel bedrijf in de arm. Je krijgt advies over de juiste lichtinval en natuurlijk over de verschillende afmetingen van een dakkapel. En als je het door een bedrijf laat uitvoeren dat ervaring heeft in dit soort aanbouwen, dan wordt het snel en vakkundig gedaan. Zo heb jij de rest van je zomervakantie rustig de tijd om de zolderkamer binnen helemaal in orde te maken.