Aangezien er een groot aanbod is aan behang kan het lastig te zijn om te kiezen welke handig is. Dit ligt natuurlijk helemaal aan de ruimte en wat voor look jij wilt. Vooral als je zelf gaat behangen is het goed om te weten welke soorten behang er allemaal zijn. Je wilt namelijk niet het verkeerde behang kopen. Dan zit je straks met de gebakken peren. Daarom zal in dit artikel worden uitgelegd welke soorten behang er allemaal zijn, welke voordelen er aan zitten en nog veel meer. Zo help ik je een handje met het maken van de juiste. Dus ben jij benieuwd naar welke soorten behang er zijn en wat je ermee kan? Lees dan maar snel verder. 

Kies voor glasweefselbehang bij bedrijvigheid

Men kiest vaak voor glasweefselbehang, omdat het best wel sterk behang is. Het kan immers wel tegen een stootje. Wil je behangen in een ruimte waar veel bedrijvigheid is? En waar het dus cruciaal is dat er tegen aan gebotst kan worden? Dan zou glasweefselbehang wel eens de juiste keuze kunnen zijn. Daarnaast biedt dit behang ook veel mogelijkheden. Er zijn namelijk veel motieven om uit te kiezen. 

Afwasbaar behang voor klinisch niet schone ruimtes

Er zijn nu eenmaal woonruimtes die niet klinisch niet zo mega schoon zijn. Daarom bestaat er afwasbaar behang. Vaak kun je ook testen of behang afwasbaar is of niet. Er bestaat namelijk zoiets als een behangpictogram. Aan de hand hiervan kun je zien of het behang als het ware ‘waterproof’ is. Wat dit inhoudt? Het houdt in dat in water oplosbaar vuil met dit behang door een spons en een beetje zeep of schuurmiddel makkelijk verwijderd kan worden.

Er is ook speciaal behang voor vochtige ruimtes

De keuken en de badkamer zijn erg vochtige ruimtes. Daarom vergen deze ruimtes ook een ander soort behang. Gelukkig bestaat er behang speciaal voor vochtige ruimtes. Er staat ook echt een pictogram op die stelt dat behang schuurbestendig of zeer schuurbestendig is. Dit betekent dat het in de keuken en badkamer gebruikt kan worden.