Een warm huis in de winter hebben is fijner dan wat er ook bestaat, en dit is ook bijna verplicht. Een goed geïsoleerd huis heeft daarbij nog meer voordelen dan alleen de warmte vasthouden. Zo kan je ook meer geld besparen met isolatie, omdat er minder warmte ontsnapt in de winter als je een huis met veel gaten en kieren hebt. Daarom zijn hier een aantal tips om je huis goed te isoleren, waaronder de manier van een voorzetwand isolatie, waarbij het duidelijk wordt dat het allemaal begint bij de muren van een huis. Als de muren goed geïsoleerd zijn, hoef je ook niet bang te zijn voor één takje die er tegenaan waait waardoor alles instort! 

De tweede stap

De tweede stap is om te kijken naar je dak. Als je een goed dak hebt, komt daar ook geen wind of regen doorheen. Wanneer je dak lekt, het een oud dak is of van stro gemaakt is, heb je al snel kans dat het mis gaan qua isolatie. Er komen veel dingen bij kijken om een dak te repareren, en het kost nog veel geld ook. Dan kan je het beter in één keer goed doen, waardoor je een dak isoleren ook makkelijk maakt voor degenen na jou voor het geval er iets fout gaat. Dan bespaar je er geld op en weet je zeker dat je warm en zonder lekkend dak zit! 

De derde stap

Wat je ook kan doen, is naar je ramen kijken. Door te kijken naar of het enkele of dubbele ramen zijn, weten mensen die zich hebben gespecialiseerd in isolatie snel genoeg: je verliest warmte met een enkel raam, en met dubbele ramen is je huis beter geïsoleerd. Het fijne van dubbele ramen is ook dat als er een vogel tegenaan vliegt of als er veel hagel is, dan hoef je je ook weer geen zorgen te maken dat de ramen het begeven. Dubbele ramen zijn dus veel beter bestemd tegen schade dan enkele ramen, en in de huidige samenleving wordt dit zelfs vaker gezien dan enkele ramen! 

De vierde stap

De vierde stap ligt het meeste in je eigen gedrag en bezigheden. Als je gewend bent om met de ramen open te slapen, zelfs in de winter, dan is het misschien lastig met de energierekening betaalbaar te houden. Daarom moet je goed opletten dat als het hartje winter is, je geen overbodige ramen of deuren opent die tocht kunnen geven. Ook kan je qua isolatie en een krap budget denken aan zelf dingen fixen en spuiten totdat je merkt dat het een zooitje wordt. Dan kan je net zo goed iemand bellen om het op te lossen, maar ondertussen kan je wel sparen hiervoor! 

De vijfde stap

De vijfde stap is het allerbelangrijkste: genieten van een lagere energierekening. Je krijgt genoeg extra’s van maatschappijen als je ze vertelt dat je graag mee wilt doen aan een isolatiecampagne, en dat zie je daarna gelukkig ook weer terug op je bankrekening. Alle investeringen zijn dan zeker weten ook niet voor niets, het is iets waar je je leven lang plezier van hebt en van kan genieten, zolang je het door professionelen laat opknappen wanneer iets echt niet meer kan. Daarna kan je nogmaals weer lang vooruit, mogelijk zo’n tien jaar!