Wanneer heb jij voor het laatst naar de inbraakbeveiliging in huis gekeken? Vaak blijkt het verstandig te zijn, het hang- en sluitwerk en bijvoorbeeld alarmsysteem van een upgrade te voorzien. Inbrekers zoeken regelmatig naar nieuwe methodes om verouderd hang- en sluitwerk open te kunnen breken. Populair is onder meer kerntrekken, evenals de klopsleutelmethode. Ben jij bekend met deze inbraakmethodes en weet je of je huidige sloten je hiertegen beschermen? In dit artikel lees je meer over het beveiligen van een woning. 

Combineer een stevig slot met een alarmsysteem 

Ten onrechte wordt door woningbezitters vaak gedacht dat een goed slot op de voor- en achterdeur de kans op een inbraak minimaliseert. Er is nog veel meer mogelijk en feitelijk ook nodig, op het gebied van inbraakbeveiliging. Beeld je de situatie in, waarbij het inbrekers lukt om het slot op de voordeur te forceren. Wie houdt een inbreker op zo’n moment nog tegen? De inbreker heeft vrij spel! Door een slot te combineren met een alarmsysteem verbeter je de situatie: het alarmsysteem schrikt de inbreker na het forceren van het slot af. De kans dat deze de inbraakpoging hervat is klein. 

Schrik inbrekers af met een beveiligingscamera 

Andersom loont het om te kijken, hoe je een inbreker nog voor het forceren van het slot af kunt schrikken. Een bord van een waakhond is een optie, maar wellicht niet effectief als een inbreker je woning al enige tijd in de gaten houdt. Het valt op, wanneer niemand de hond uitlaat overdag. Kijk eens naar de beveiligingscamera’s die tegenwoordig worden aangeboden voor woningen. Je hangt deze op aan de gevel, naast de deur of bijvoorbeeld net onder de dakgoot. Een inbreker wil niet gefilmd worden; het vergroot de pakkans. Op zoek naar een goedkope optie? Kijk eens naar een dummy camera. Dit model neemt geen beelden op, maar is zeker op afstand nauwelijks van een echte beveiligingscamera te onderscheiden.