Wanneer jij voor een te lange periode een grote hoeveelheid stress ervaart, kan het zo zijn dat je lichaam er op een gegeven moment niet meer tegen kan. Als dit het geval is, kun je een burn-out krijgen en moeten herstellen van deze stress. Je lichaam kan op dit moment namelijk niks meer creƫren om door de stress heen te komen, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jij er weer zo snel mogelijk bovenop komt.

Wat zijn de symptomen en klachten van een burn-out?

Er is een verschil tussen overspannen zijn of het oplopen van een burn-out. Wanneer jij overspannen bent, kan het echter ook zo zijn dat dit uiteindelijk een burn-out wordt. Ondanks dat het niet hetzelfde is, kan het dus wanneer je overspannen bent ook verstandig zijn om het wat rustiger aan te doen. Het oplopen van een burn-out, wil je natuurlijk het liefst vermijden. Als jij niet zeker weet of je een burn-out hebt, kun je dit herkennen aan een aantal symptomen. Wanneer jij last hebt van hevige moeheid, veel aan het piekeren bent en je niet kunt concentreren, kan dit een teken zijn dat je een burn-out hebt opgelopen. Ook is de kans groot dat jij een stuk emotioneler bent dan normaal en last hebt van hoofdpijn.

Wat te doen bij het oplopen van een burn-out?

Als jij een burn-out hebt opgelopen, zijn er een aantal dingen die je moet doen. Het eerste wat je moet doen, is ervoor zorgen dat jij de komende periode een stuk minder dingen doet. Dit betekent dat je minder zult moeten gaan werken en ook sociale activiteiten kun je beter op een laag pitje zetten. Om uit een burn-out te komen, is het namelijk nodig dat je lichaam en geest minder prikkels hebben op een dag om zo extra energie op te kunnen bouwen. Hoe jij het beste kunt ontspannen, is niet voor iedereen hetzelfde. Waar het voor de ene persoon het beste is om lekker te gaan wandelen, is het voor een ander een goed idee om mediation in Etten-Leur te gaan volgen. Het zoeken van een nieuwe hobby die bijdraagt aan het leegmaken van je hoofd, is iets wat sterk aan te raden is. Ook is het nemen van extra vrije dagen om lekker op de bank te liggen een goed idee.