Het is normaal dat iedere nieuwe lensdrager vragen heeft over de beste manier om dit accessoire te dragen. Dit is volkomen begrijpelijk, want de sensatie van het aanbrengen van een dunne film van acryl of hydrogel over jouw ogen kan in het begin oncomfortabel zijn. Het dagelijks gebruik van lenzen is echter eenvoudiger dan je denkt.

1. Praat met een opticien

De eerste stap voor iedereen die overweegt nieuwe contactlenzen aan te schaffen, is vooraf een afspraak te maken bij een opticien in Hardinxveld. Dit is nodig omdat, zelfs bij een hoge graad van acceptatie, sommige mensen contra-indicaties hebben voor het dragen van contactlenzen wegens bepaalde oogziekten of allergische aandoeningen.

De opticien zal een aantal specifieke tests uitvoeren die belangrijke parameters voor de lenskeuze evalueren, en ook de integriteit en gezondheid van de ogen beoordelen. Na de evaluatie wordt de pati├źnt verwezen naar de keuze van de lenzen en krijgt hij een opleiding voor het plaatsen en uitnemen ervan, en richtlijnen voor gebruik en reiniging.

2. Doe jouw lenzen direct na het wakker worden in

Voordat je jouw nieuwe contactlenzen draagt, krijgt je instructies van een contactlensspecialist over hoe je jouw lenzen op de juiste manier moet dragen. Het is belangrijk dat deze richtsnoeren zorgvuldig worden opgevolgd. Bovendien is men het er algemeen over eens dat de beste manier om zich aan het dragen van nieuwe contactlenzen aan te passen is jouw lenzen in te brengen kort nadat je wakker bent geworden, op een wat rustiger tijdstip.

3. Volg de instructies zorgvuldig op

Neem even de tijd om alle aanwijzingen in jouw voorschrift voor het dragen van jouw contactlenzen door te nemen. Let op hoe lang je de lenzen elke dag moet dragen en let goed op de schoonmaak- en bewaar behoeften van jouw lenzen. Denk aan de houdbaarheidsdatum! Draag jouw lenzen nooit langer dan de aanbevolen houdbaarheidsdatum.

Denk er tenslotte aan dat de aanpassingsperiode begeleid moet worden door een contactlensspecialist, omdat deze bevoegd is om te beoordelen of de lenzen op de juiste manier worden gebruikt. En, natuurlijk, draag altijd contactlenzen die erkend zijn voor hun kwaliteit.