Een bloeiende tuin is afhankelijk van je plaats lastig of zeer eenvoudig, zeker wanneer je dit op eigen kracht wil doen. Het is verstandig om hier een professional bij te betrekken om de kans op succes te vergroten. Wij hebben er zelf voor gekozen om onze tuin te laten beplanten door RR Tuin & Design.

Zorg dat er in ieder seizoen iets bloeit

Veel personen planten in de lente hun tuin aan en zetten deze direct vol met bloeiende bloemen. Echter is de tuin na de zomer direct kaal en is alles leeg. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende periodes waarin bloemen en planten bloeien. Maak hier een mooie mix van en gebruik bijvoorbeeld enkele bollen en knollen. Ook adviseren wij om enkele bladhoudende planten aan te planten. Deze behouden het gehele jaar door hun blad en zorgen voor de gewenste privacy. Op deze manier is de tuin klaar voor de komende zomer.

Een verzorgd bodemleven

Mocht je op een plek wonen waar het lastig is om planten te laten groeien, dan is het mogelijk om een uitgebreid bodemonderzoek te laten uitvoeren. Na dit onderzoek krijg je een uitgebreid rapport met de sterktes en zwaktes van de onderzochte bodem. Na dit onderzoek kun je een bemestingsplan opmaken en geef je de bloemen en planten in je tuin ook ├ęcht wat ze nodig hebben.

Kwaliteit is koning

Er zijn veel verschillende soorten merken te koop op het gebied van bemesting. Het blijkt uit onderzoek dat een aantal merken aantoonbaar beter zijn dan andere. U kunt het beste aan uw hovenier of deskundige advies vragen over het correct bemesten van uw tuin. Iedere tuin heeft namelijk een andere soort bemesting en hulp nodig. Een tuin in het bos waar de grond zeer zuur bevat totaal andere voedingsstoffen dan een tuin in een nieuwbouwwijk. 

Blijf vernieuwen

Net zoals bij mensen hebben planten ook een bepaalde levensduur en hebben ze voldoende onderhoud nodig. Hoe minder onderhoud je aan een plant geeft, hoe eerder ze het zullen begeven. Zorg dus voor voldoende onderhoud en voeg van tijd tot tijd nieuwe planten toe aan je tuin. Op deze manier behoudt de tuin een frisse uitstraling.