Wanneer je een woning in Marbella gaat kopen, dan zijn er enkele zaken waarmee je rekening mee moet houden. Het kopen van een woning in Marbella is niet zomaar iets en er gaat veel geld mee gemoeid. Zorg daarom voor een goede voorbereiding en laat de koop van een woning in Marbella een groot succes worden!

Schakel een makelaar in  

In Marbella, maar ook in de omgeving van Marbella zijn verschillende makelaars te vinden bij wie je terecht kunt voor het kopen van een woning. Dit zijn voornamelijk Spaanse makelaars. Gelukkig zijn er ook voldoende Nederlandse makelaars in Spanje te vinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Excellent Marbella. Een huis kopen in Marbella bij Excellent Marbella is een echte aanrader. Het kiezen voor een Nederlandse makelaar levert namelijk veel voordelen op. Je kunt bijvoorbeeld communiceren in het Nederlands en daarmee voorkom je miscommunicatie. 

Het aanvragen van een financiering 

Een woning in Marbella is in veel gevallen goedkoper dan een woning in Nederland. Het blijft uiteraard afhangen van de grootte en de precieze locatie van de woning.  Als je een grote woning wilt kopen dan kun je hier eventueel een financiering voor aanvragen. Een woning financieren in Marbella kun je het beste doen door in gesprek te gaan met je eigen bank. Spaanse banken weigeren vaak een lening te verstrekken aan nieuwe inwoners van het land. Dat is vrij logisch, want de Spaanse banken willen net als de Nederlandse banken zekerheid hebben. 

Inschrijven bij de gemeente 

Als je eindelijk een woning gekocht hebt in Marbella, dan is het belangrijk om je in te schrijven bij de gemeente van Marbella. Je hebt namelijk een Spaanse ID-kaart nodig, want je Nederlandse ID-kaart is op een gegeven moment niet meer geldig. Daarnaast kun je door je in te schrijven ook Spaanse bankrekeningen openen. Bovendien levert een Spaanse inschrijving vaak ook belastingvoordeel op. Onderzoek dit van te voren en ontdek wat voor jou de beste optie is. Door hier van te voren goed naar te kijken, kun je een hoop geld besparen.