Zoek je naar een nieuwe huurwoning, of vond je al een betere? Een goede voorbereiding vergemakkelijkt ongetwijfeld je verhuis. Om je verhuis succesvol te laten verlopen, hou je best rekening met enkele belangrijke factoren.

Grondige controle

Een goede controle van de woning is altijd verstandig, om welke soort huurwoning het ook gaat. Kijk je toekomstige huurwoning zeker na op eventuele tekortkomingen. Om niets te vergeten, maak je een overzichtelijk lijstje van alle gebreken. Maak er ook foto’s van om verwarring te voorkomen bij het verlaten van de woning. Als particulier huurder heb je vaak direct contact met de huurbaas zodat je hem of haar onmiddellijk van eventuele gebreken kunt informeren.

Regel tijdig alle nutsvoorzieningen

Bij de meerderheid van de huurwoningen moet je zowel gas als elektriciteit zelf in orde brengen. Doe dat vanaf het moment dat je de sleutel in handen hebt.  Vergeet ook niet om de meterstand en je persoonlijke gegevens als nieuwe huurder in orde te brengen.

Tv- en internetprovider 

Je zult ook je tv en internetabonnement moeten aanpassen. Breng je provider op de hoogte van je toekomstige verhuis zodat je niet voor vervelende verrassingen wordt geplaatst. Controleer zelf ook of er kabels moeten vervangen worden, nieuwe moeten worden aangelegd of alleen de router moet aangesloten worden.

Adresveranderingen

Voer tijdig alle adreswijzigingen door. Om dit vlot te laten verlopen, maak je best een lijst met namen van bedrijven en instellingen die zeker over je nieuw adres moeten beschikken.

je verzekeringen aanpassen

Breng ook je verzekeraar of je verzekeringsagent op de hoogte van je toekomstige verhuis. Kijk zeker ook na of je bestaande verzekeringen passen bij je nieuwe woonsituatie. Wanneer je nog niet over een zogenoemde inboedelverzekering beschikt, is het nu hét moment om er een af te sluiten. Een opstalverzekering is bij een huurwoning niet nodig. Eventuele schade aan de woning zelf is namelijk voor rekening  van de verhuurder. Welke schade of herstellingen uiteindelijk worden vergoed, vind je in je huurovereenkomst.

Hulp bij je verhuis

Regel tijdig je verhuis en zorg daarbij voor de nodige helpende handen. Verhuizen gaat het vlotste met professionele verhuizers. Die maken gebruik van een handige verhuiswagen en lift waardoor je heel wat tijdwinst boekt. Voor je een keuze maakt, moet je zeker kennismaken met de Actie Verhuizingen Roosendaal. Dat geldt zeker ook voor Ontruimen Roosendaal.