Je hebt vast wel eens gewandeld en bij verschillende huizen naar binnen zitten gluren. Wanneer je in een drukke wijk woont of gewoon niet graag pottenkijkers hebt, dan is het belangrijk om je privacy te bewaken in huis. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Getint glas

Je kunt op verschillende plekken in en rondom je huis kiezen voor getint glas, want getint glas is lastig om door te kijken vanaf de buitenkant. Je kunt de glazen in de ramen vervangen door donker glas, maar je kunt ook een schuifwand met donker glas voor je veranda kiezen. Dit heeft meer voordelen, want het houdt ook warmte vast en maakt de zon minder fel als je ontspannen in je veranda wilt zitten.

Gordijnen ophangen

Gordijnen, rolgordijnen of jaloezieën zijn hele makkelijke manieren om meer privacy te creëren in je woning. Je kunt deze namelijk verder open of dicht zetten, als je meer of minder behoefte hebt aan privacy. Wil je bijvoorbeeld een romantische film kijken met je partner, dan wil je waarschijnlijk niet dat elke voorbijganger jullie knus op de bank ziet liggen. Dan gooi je de gordijnen dicht of doe je de rolgordijnen naar beneden. Niemand die nog in je woonkamer kan kijken! Rolluiken zijn hier helemaal ideaal voor, want deze maken je raam echt volledig ontoegankelijk.

Raamdecoratie in andere vormen

Wil je meer privacy, maar zonder dat het ten koste van de lichtinval gaat? Je kunt verschillende soorten raamfolie op je raam plakken. Bijvoorbeeld een raamsticker die het glas mat maakt of anti-inkijk folie. Deze raamfolies zijn vaak zelfklevend en blijven ook goed aan het glas vast zitten. Je kunt je volledige raam in folie bekleden, maar ook alleen het onderste deel. Zo kun je namelijk nog wel goed naar buiten kijken, als je dat graag wilt.

Bloemen en planten

Als je veel bloemen en andere planten op je vensterbank zet, voorkom je ook dat mensen makkelijk naar binnen kunnen kijken. Daarnaast ziet het er natuurlijk heel gezellig en fleurig uit, wanneer je mooie planten in huis hebt. Dat is dus een win-win!