Als je met je auto op reis gaat naar een ander land is het noodzakelijk dat je autoverzekering ook voor daar geldt. Het is belangrijk om te weten dat de verzekeringsdekking in het buitenland kan verschillen van de dekking in Nederland. Het kan dus zo zijn dat je in het buitenland een extra verzekering nodig hebt. Hieronder staan een paar punten waar je aan kan denken bij een autoverzekering in het buitenland.

Huidige polis

In Nederland is een WA-autoverzekering verplicht, om de schade te dekken die je maakt aan anderen. Een autoverzekering voor in het buitenland biedt dekking voor schade aan je auto, aan andere personen en hun auto, en voor schade of diefstal aan je auto. Door het controleren van je autoverzekering kom je erachter of je huidige autoverzekering voldoende dekking biedt voor je reis naar het buitenland. Als dit niet het geval is, kan je overwegen om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Vaak kan je gemakkelijk op de website de polisvoorwaarde bekijken. Ook kan je dit navragen door contact op te nemen met je verzekeraar.

Aanvullende dekking

In aanvullende autoverzekeringen zit een verschil per verzekeraar. Hetzelfde geldt voor wat er wordt gedekt met een autoverzekering in het buitenland. Sommige verzekeraars bieden aanvullende dekkingen voor een bepaalde periode, terwijl andere verzekeraars permanente dekking aanbieden. De voorwaarde van de dekking van een verzekering kan je na lezen. Dit helpt bij het maken van een beslissing voor wat het beste bij jou past. Een aanvullende dekking kan verschillen per verzekering, zo valt vaak de schade van het weer of inbraaksporen onder deze verzekering.

Dekking aanpassen

Wanneer je voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat met de auto, kan je de dekking van je verzekering vaak tussentijds aanpassen. Dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor je premie. Hoe hoger de dekking is die je kiest, hoe meer premie je betaalt. Aanpassen naar een hogere dekking kan vaak ieder moment binnen de looptijd. De kosten van de autoverzekering hangt af van verschillende zaken zoals de waardevastheid van je auto en aantal schadevrije jaren.

Autoverzekering veranderen

Wil jij je autoverzekering aanpassen, omdat je enige tijd door het buitenland gaat rijden? Dan is het wellicht verstandig om te informeren of je verzekering hetzelfde geldt in het buitenland als dat je gewend bent in Nederland. Dit kan je gemakkelijk doen op de website van je verzekeraar of door contact op te nemen met je verzekeraar. Om de kosten helder te krijgen, kan je gemakkelijk een autoverzekering berekenen.