Een printer is ideaal voor op je werk. Je kan zo al jouw belangrijke documenten uit draaien. Dit kan je in zwart-wit afdrukken, maar ook in kleur. Een pagina die met kleur is afgedrukt is veel mooier. Het kost alleen veel meer geld, dan het printen in het zwart-wit. Wij leggen jou uit waarom je het beste in zwart-wit kan printen. Toch een grote fan van kleur printers? Koop jouw kleurenlaserprinter dan bij Refurbished Printers. Zij verkopen printers van goede kwaliteit. 

Waarom is printen zo duur

De printer fabrieken hebben besloten om de cartridges en toners zo duur te maken. Dit omdat ze de printers goedkoop aanbieden. Zo kunnen ze toch nog omzet maken. Heel slim van ze, maar minder prettig voor jouw eigen portemonnee. Je kan ook niet zomaar een goedkopere inkt aanschaffen. Print fabrikanten hebben er voor gezorgt dat de inkt van de printerfabrikant alleen bij hun printers kunnen. Je kan dus niet zomaar een ander toner of inkt aanschaffen. Daarnaast is inkt ook nog eens een van de duurste vloeistoffen op aarde. Daarom kost inkt ook zoveel. 

Door zwart-wit te printen kan je besparen

Als je zwart-wit wilt printen, kost dit minder inkt. Daarnaast is kleuren inkt ook nog duurder, dan alleen zwart-wit inkt. Kan je in zwart-wit printen doe dit dan vooral om toch nog geld te besparen. Belangrijk papier kan je natuurlijk wel altijd het beste uitprinten in kleur. Dit zal je alleen wel meer kosten. Als je ook veel print, kunnen de papier kosten ook flink stijgen. Probeer daarom ook zoveel mogelijk dubbelzijdig te printen. Print dan ook in het zwart-wit. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de kwaliteit van je printer aan te passen. Zet je dit iets lager? Dan bespaar je ook. De kwaliteit zal dan wel minder goed zijn. Als je belangrijk papier moet uitprinten, zet dit dan wel weer terug naar de hoge kwaliteit stand. Met deze tips kan je het beste kosten besparen met printen!