Trampolines bieden geweldig plezier en lichaamsbeweging voor zowel kinderen als volwassenen, maar veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben bij trampolinegebruik. Het volgen van strikte veiligheidsrichtlijnen kan ongelukken helpen voorkomen en ervoor zorgen dat trampolinesessies leuk en ongevaarlijk blijven. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidstips voor het gebruik van een Berg trampoline:

Plaatsing van de trampoline

Kies een vlakke ondergrond voor je trampoline en zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom is om vallen te voorkomen. Vermijd plaatsing op harde of oneffen oppervlakken zoals beton.

Veiligheidsnet

Overweeg om een veiligheidsnet rondom de trampoline te installeren. Dit voorkomt dat springers van de trampoline vallen en vermindert het risico op verwondingen.

Toezicht

Houd altijd toezicht op kinderen terwijl ze op de trampoline springen. Zorg ervoor dat er een volwassene aanwezig is om ongelukken te voorkomen.

Maximaal gewicht en aantal gebruikers

Respecteer de maximale belastingscapaciteit van de trampoline. Overbelasting kan leiden tot beschadiging van de trampoline en ongelukken. Beperk het aantal personen dat tegelijkertijd op de trampoline springt.

Verantwoord springen

Leer kinderen om verantwoordelijk en gecontroleerd te springen. Verbied acrobatische trucs of gevaarlijke manoeuvres die letsel kunnen veroorzaken.

Schoeisel

Spring op blote voeten of draag antislipsokken. Schoenen met harde zolen kunnen schade aan de trampoline veroorzaken.

Onderhoud van de trampoline

Controleer regelmatig de trampoline op slijtage en eventuele beschadigingen. Zorg ervoor dat alle onderdelen, zoals veren en frame, in goede staat verkeren.

Gebruik de ladder verstandig

Als je trampoline een ladder heeft, gebruik deze dan alleen als dat nodig is. Berg de ladder op wanneer de trampoline niet in gebruik is om te voorkomen dat jonge kinderen onbevoegd toegang krijgen.

Weersomstandigheden

Vermijd het gebruik van de trampoline bij slecht weer, zoals wind of regen. Natte trampolines kunnen glad worden en het risico op uitglijden vergroten.

Eerste hulp en noodprocedure

Zorg ervoor dat je weet hoe je eerste hulp kunt verlenen in geval van een blessure. Houd ook een telefoon in de buurt voor noodgevallen.

Door deze veiligheidstips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat het gebruik van je Berg trampoline een veilige en plezierige activiteit blijft voor iedereen in je gezin. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben, zodat iedereen zorgeloos kan genieten van het springen op de trampoline.