Het is weer bijna tijd voor de leukste periode van het jaar: carnaval. Dat betekent dat je weer kunt gaan nadenken over je outfit of outfits en kunt gaan shoppen. Wil jij een originele outfit, maar weet je niet wat je kunt doen? Dan zijn er een aantal do’s en don’ts die je kunt volgen. Wij geven je een aantal tips voor een originele outfit.

Breng eer aan je afkomst

Wat is er nou leuker dan jezelf verkleden als een echte Brabander, Zeeuw of Limburger? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt natuurlijk als Brabander je kiel aantrekken en jezelf opfleuren in de kleuren van jouw stad, maar wat dacht je van een outfit als een echte Brabantse delicatesse? Ga verkleed als worstenbroodje, inclusief passende sokken! Bij Sokkenplaats.nl kun je verschillende carnavals sokken kopen, die je outfit zeker laten stralen!

Vermijd series en films met een grote hype

Elk jaar is er wel een film of serie die volledig gehyped is en daardoor mensen inspiratie geeft voor een outfit, met als gevolg dat duizenden mensen hetzelfde pak dragen. Dit zagen we voorgaande jaren met La Casa de Papel, Squid Game en Suicide Squad. Veel mensen hadden toen een carnavalskostuum wat verwees naar die series en film: mensen in de rode pakken met maskers, de trainingspakken met een nummer of meisjes verkleed als Harley Quinn Dit jaar is bijvoorbeeld de Netflix Wednesday een echte hit, dus je kunt verwachten dat er veel mensen verkleed gaan als Wednesday Addams of een ander lid van de Addams familie. Wil je een outfit die eruit springt, vermijd dan dit soort hypes.

Partner up!

Wat is er nou leuker dan een gezamenlijk thema met je partner, vriendengroep of familie? Je kunt een thema bedenken waarbij je veel mensen nodig hebt, zoals een verhaal van Disney. Je kunt dan bijvoorbeeld je familie verkleden als de familie Parr uit The Incredibles, of verschillende karakters uit Toy Story. Of ga met je gezin verkleed als The Flintstones, Er zijn ontzettend veel leuke thema’s die je kunt gebruiken. Je kunt hierbij zo creatief zijn als je zelf wilt.