Vond je de juiste kamersteiger zodat je je job in de beste omstandigheden kunt uitvoeren? Dan kun je nu starten met de opbouw. Daar komt meer bij kijken dan je denkt. Om je steiger juist en veilig op te bouwen zul je met enkele belangrijke factoren rekening moeten houden. Met ons eenvoudig stappenplan lukt het je zeker.

Kamersteigers  zijn compact

Een kamersteiger is compact en herken je aan zijn kleine wielen. Daardoor gebruik je een kamersteiger op egale en stabiele ondergronden zoals op beton- en parketvloeren. Hij wordt dus uitsluitend binnenshuis gebruikt.

Kamersteigers kun je makkelijk uitbreiden

Deze compacte en lichtgewicht kamersteiger kun je makkelijk uitbreiden. Met een standaard kamersteiger bereik je een maximale werkhoogte van drie meter. Voor werkjes in zowel een woon- als een slaapkamer is dit meestal hoog genoeg. Wil je met je kamersteiger toch hoger kunnen werken? Dan kun je de maximale werkhoogte van een kamersteiger makkelijk zelf uitbreiden. In vele gevallen zelfs tot acht meter, zoals bij Altrex kamersteigers.

Meerdere modules

Steigers bestaan in meerdere uitvoeringen en modules. Om je kamersteiger tot op de juiste hoogte op te bouwen, heb je meerdere van deze modules nodig. Tijdens het opbouwen maak je altijd gebruik van de vorige module(s). Het bovenste gedeelte van je steiger is namelijk niet bruikbaar zonder het bijhorende onderstel. Hou er zeker ook rekening mee dat modules van diverse steigers niet uitwisselbaar zijn. Gebruik de verschillende modules alleen voor de serie waarbij ze horen. Zo passen ze altijd.

Samenwerken

Je kamersteiger opbouwen verloopt makkelijker als je samenwerkt. Vooral de lagere steigers zijn zo opgevat dat je ze makkelijk kunt opbouwen en weer afbreken. Samenwerken maakt het werk lichter en vooral veiliger. Bij het opbouwen van de meeste steigers is samenwerken trouwens verplicht. Terwijl de ene de verschillende onderdelen aangeeft, bouwt de ander ze op. Daarna kunnen jullie dan samen de constructie controleren bij zijn stabiliteit en veiligheid.