Vintage meubels zijn een echte must. Zij zijn bijzonder en geven een leuke sfeer aan jouw woning. De meubels zijn overal te vinden. Op een rommelmarkt, in een tweedehandswinkel en bij een speciale winkel voor vintage meubels. Studio Nine Design in Breda is echte vintage winkel die een groot assortiment hebben aan vintage meubels. De vintage meubels kunnen soms beschadigd of vies zijn. Je wilt deze natuurlijk weer helemaal laten stralen. In dit artikel kom je er achter hoe jij een vintage meubel weer kan opknappen.

Ontvet het meubelstuk

Het is als allereerste belangrijk dat je een vintage meubel altijd goed grondig schoonmaakt als je het van een kringloop of rommelmarkt haalt. Je kan bij de supermarkt gewoon een ontvetter kopen. De ontvetter zorgt ervoor dat alle oude olie verwijdert wordt. Het is belangrijk dat je de ontvetter goed in laat trekken. Als het goed ingetrokken is kan met een spons over het oppervlak. Gebruik hier niet en grove spons voor. Je wilt jouw nieuwe aanwinst niet beschadigen. Het is ook belangrijk dat je met de spons de richting ingaat van het houtnerf. Zo blijft het meubelstuk mooi. Door het ontvetten komt alle olie los en schuur je oneffenheden weg. Dit is het begin van het opknappen van een vintage meubel. 

Grondig het meubelstuk goed

Nu het meubelstuk helemaal ontvet is, kan je het meubel gaan schoonmaken. Door een doekje en warm water te gebruiken kan je de olie van het meubel verwijderen. Je kan ook schoonmaakmiddel toevoegen bij het doekje, maar pas wel op dat het niet te chemisch spul is. Als je het meubel helemaal schoon gemaakt hebt, zal die weer glimmen. Gebruik niet een te natte doek, want meubels van fineer kunnen niet goed tegen veel water. Door het doekje verwijder je ook al het stof, dat op het meubel zat. Het is nu nog belangrijk om opnieuw een olie laagje aan te brengen. Voor vintage meubels kan je gewoon houtolie gebruiken. Door de olie knapt de kleur goed op en is de kast weer mooi van kleur. 

Een likje verf

Het kan zijn dat jij jouw vintage meubelstuk nog wilt verven. Dit kan met allerlei kleuren, maar ook met een likje textielverf. Door de textielverf krijgt jouw kastje weer een nieuwe en frisse tint.