De tuin onderhouden doen de meeste mensen graag wanneer het zich beperkt tot makkelijk en snel werk. Dit kan alleen bereikt worden met goed gereedschap. Gereedschap Ontwerpers als Gardena tuin proberen hun tuinspullen daarom zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Een aantal van deze spullen is noodzakelijk voor bepaalde bezigheden in de tuin, andere maken je leven alleen een stuk makkelijker. Mocht je een tuin hebben die volledig betegeld is, dan gebruik je over het algemeen bijna geen gereedschap. Planten in de tuin hebben is toch wel een fijn gezicht en tuinieren kan erg leuk zijn, daarom hebben mensen deze spullen zeker nodig. 

Planten snoeien en gras maaien 

Om de begroeiing te kortwieken zal je een heggenschaar nodig hebben, hoe scherper deze is des te minder kracht het onderhoud zal kosten, kleine takjes kunnen afgeknipt worden met een kleine schaar voor een heg zal je er eentje van behoorlijk formaat nodig hebben. Een heg bij knippen moet vaak gedaan worden omdat alleen de toplaag groen is. Wanneer je wilt voorkomen dat deze in omvang toe neemt zul je tijdig de schaar erin moeten zetten, of met een bruine heg moeten leven. Het gras groeit ook altijd hard. Het spreekt voor zich dat je een goede grasmaaier nodig hebt wanneer je een veldje op je terrein hebt. 

De beste manier om je gazon water te geven

Een belangrijk onderdeel van een tuin onderhouden is het water geven van de planten. Dit kan gedaan worden met een gieter. Daarnaast zien veel tuineigenaren het nut in van een tuinslang, wanneer deze er nog niet is kan deze aangelegd worden om het bewateren te vergemakkelijken. Je hebt voor op de slang ook een boel verschillende opzetstukjes. Een dop op de slang die ervoor zorgt dat je het water kunt sproeien, is het handigst om zo effici├źnt mogelijk de planten water te geven. In een grote tuin kan bovendien de waterleiding worden doorgetrokken door de tuin, en kunnen op verschillende plekken sproeiers worden geplaatst die het hele terrein kunnen besproeien. 

Een voedingsrijke bodem voor iedere plant verzorgen 

Het is belangrijk dat al het leven in je tuin in goede staat blijft, met name de planten. In de natuur zitten er allerlei organisme in de bodem en plantenresten die zorgen voor voedingsstoffen voor de planten die nog in leven zijn. In een gemiddelde achtertuin komen deze haast niet voor. Daarom zul je zelf voor deze ondergrond moeten zorgen. De bodem voorzien van een laag potgrond of tuinaarde voordat je iets plant is belangrijk. Er bestaan zelfs verschillende soorten mestgrond, die allemaal geschikt zijn voor een ander soort plant. Het is dus belangrijk dat je weet wat je gaat laten groeien voordat je de aarde aanschaft. 

Regelmatig onderhoud heeft voordelen

Je zal wellicht niet weten waar je moet beginnen wanneer de tuin voor een lange periode geen onderhoud gehad heeft, dit wil je voorkomen. Door van tijd tot tijd een klusje te doen voorkom je dat de tuin verwilderd en je het onderhoud helemaal gaat opgeven. Een oase van groen is een stuk fijner dan een tegelpleintje, het zou zonde zijn mocht je hierop terugvallen. Het zal waarschijnlijk niet komen omdat er geen goede spullen te krijgen zijn om het werk in de tuin makkelijker te maken.