Tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Mensen in de buurt hebben het erover, het journaal maakt er een uitzending over en online zie je het in elke reclame voorbij komen, crypto. Wat is het precies en hoe begin je met crypto als je er ook echt geïnteresseerd in bent? Crypto ’s zijn een soort digitale munten, ook wel cryptomunten genoemd. Het is een virtueel betaalmiddel dat ook alleen digitaal bestaat. Je kunt met crypto zonder tussenkomst van een derde partij betalingen verrichten. Alleen hoe werkt dit dan precies en waar moet je mee beginnen als je mee wil doen met de crypto trend?

Begin bij het begin

Het belangrijkste punt waar je mee moet beginnen wanneer je crypto wil gaan doen is dat je goed voorbereid bent. Ga niet zomaar in crypto ‘s handelen als je niet precies weet hoe het werkt. Je moet dus eerst de basis leren van crypto voor je er mee aan de slag kan gaan. Je hebt op internet super veel filmpjes staan waarin uitgelegd wordt wat de basis van crypto is. Als je echt gaat investeren in crypto dan moet je bijvoorbeeld weten wat koersbewegingen zijn binnen de markt, je wil namelijk niet meteen al je geld verliezen wanneer je voor het eerst investeert, dus bereid je goed voor!

Open een crypto-account voor overzicht

Heb je de basis al goed onder de knieën en heb je het gevoel dat je echt bent voorbereid? Dan kun is het tijd om een crypto-account te openen. Je kunt dan precies zien wat je qua geld en crypto hebt, waar je in hebt geïnvesteerd, hoe het met de koersbewegingen gaat op de markt en wat je verlies en winst is. Ideaal voor beginners, maar ook voor mensen die al jaren lang er mee bezig zijn. Omdat je soms met grote bedragen te maken hebt, is overzicht houden erg belangrijk. Zo kun je nooit ergens geld verliezen waar je niks van afweet, omdat het allemaal in het overzicht van je account staat.

Welke cryptomunt past bij mij?

Als je dan je crypto-account hebt gekozen is het belangrijk dat je gaat kijken naar welke crypto het gaat worden. Er bestaan namelijk wel duizenden soorten crypto ’s. Iedere munt heeft weer een andere functie, maar hoe weet je nou precies welke cryptomunt er bij jou past? Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van bitcoin, dit is een bekende cryptomunt, maar dat hoeft niet te betekenen dat deze cryptomunt wat voor jouw is. Je hebt bijvoorbeeld ook dot crypto, ethereum en cardano, hier heb je misschien nog nooit van gehoord. Houd je hoofd dus koel en trek je eigen plan en kijk welke crypto er bij jouw past.

Klein bedrag, klein verlies

Als het dan zo ver is kun je voor het eerst gaan investeren in een cryptomunt. Super spannend en leuk natuurlijk, maar begin wel met een klein bedrag. Denk bijvoorbeeld aan tien of twintig euro. Laat het een week in een crypto staan en kijk wat het doen en hoe dit voor jou voelt. Crypto’s kunnen namelijk erg verleidelijk zijn, maar gooi niet al je spaargeld in crypto’s, want verlies draaien zit in een klein hoekje!