Het hebben van een beveiliger is heel belangrijk. Zij zorgen voor rust en orde. Op elk terrein wil je dit wel. Zo kan alles goed verlopen zonder enige problemen. Het hebben van een havenbeveiliger is ook heel belangrijk. Op een haven is een havenbeveiliger onmisbaar. In dit artikel lees je er alles over en waarom een havenbeveiliger nou zo belangrijk is. Wil jij solliciteren als havenbeveiliger? Kijk dan bij SERIS voor een vacature! Zij zijn op zoek naar jou. Wil jij nou gewoon meer weten over een havenbeveiliger? Dan moet je vooral verder lezen. Wellicht is dit wel echt iets voor jou.

Wat is een havenbeveiliger eigenlijk? 

Een havenbeveiliger is een beveiliger gespecialiseerd is op het gebied van werken in de haven. Havenbeveiligers zijn voor veel zaken verantwoordelijk. Zij moeten ervoor zorgen dat de aanwezige goederen gecontroleerd en bewaakt worden. Daarnaast moeten zij toezicht houden, controleren van bezoekers en mogelijke terrorisme of illegale immigranten voorkomen en aanpakken. Je hebt dus wel echt een belangrijke taak als havenbeveiliger. Geen een dag is ook hetzelfde. In een haven zijn naast de gewone goederen ook een hoop gevaarlijke stoffen aanwezig, zoals brandstoffen en bestrijdingsmiddel die mogelijke gevaarlijk kunnen zijn als ze in de verkeerde handen komen. Dit is ook belangrijk om in de gaten te houden. Houdt jij er wel van om een belangrijke taak op je te nemen en zou jij dit kunnen? Dan is het beroep havenbeveiliger echt iets voor jou. Een havenbeveiliger moet ook toezien op wet- en regelgeving, papieren en vergunning kunnen controleren en uitvoeren van controlerondes, zoals inspectierondes en brandrondes. Zeer afwisselende taken dus!

Eigenschappen die je moet hebben als havenbeveiliger

Als havenbeveiliger is het belangrijk dat je heel flexibel kan zijn en goed mensen kan observeren. Het is dan niet handig als je snel afgeleid bent. Je moet in alle tijden blijven opletten. Daarnaast moet je ook een betrouwbaar persoon zijn die naast dat ook goed kan omgaan met stress. Als je dit kan is havenbeveiliger misschien wel iets voor jou. Als havenbeveiliger werk je nooit alleen. Er zijn altijd meerdere mensen aanwezig op een haven. Je moet het daarom ook leuk vinden om met mensen te werken. Lijkt jou dit allemaal wel iets voor jou? Solliciteer dan als havenbeveiliger!