Als je auto aan het einde van zijn levensduur is dan is hij niet meer te repareren of zijn de kosten van de reparaties hoger dan de waarde van je auto dan is het tijd om je auto naar de sloop te brengen. Hier word je auto uit elkaar gehaald en gerecycled. Onderdelen die nog goed zijn worden verkocht. Wat komt erbij kijken als je auto naar de sloop moet?

Technisch total loss

Ook een nieuwe auto kan een sloopauto worden. Krijg je een groot ongeluk met een nieuwe auto en is de schade aan de carrosserie zo groot dat een reparatie niet meer mogelijk is dan kan ook een nieuwe auto een sloopauto worden. Je auto wordt dan technisch total loss verklaard. De reparatiekosten zijn dan hoger dan de waarde van de auto. Deze waarde wordt bepaald door de dagwaarde van de auto voor het ongeluk en de restwaarde na het ongeluk. Alleen een schade expert kan een auto total loss verklaren. De auto als geheel is niets meer waard, maar vaak kunnen de onderdelen nog verkocht worden. Wil je weten wat je auto nog waard is? Kijk dan op autodirectdeal.nl

Hoe breng je een auto naar de sloop?

In het geval dat de auto geen kentekenplaten meer heeft kun je deze met een trailer naar een demontagebedrijf brengen.  Kan de auto nog rijden en ga je de sloopauto inleveren dan heb je kentekenplaten nodig. Zonder kentekenplaten mag de auto niet rijden.

Hergebruiken van onderdelen

Alle bruikbare onderdelen die nog goed zijn, zoals koplampen, bumpers, de accu of de banden worden verkocht en gebruikt in andere auto’s. Andere materialen worden gerecycled en worden gebruikt voor allerlei nieuwe toepassingen. Uit gerecycled plastic worden bijvoorbeeld nieuwe bumpers gemaakt.