Het proces van het laten wrappen van een auto is een uitgebreid proces dat meestal wordt uitgevoerd door een professionele wrapper. Hieronder bespreken we de stappen die betrokken zijn bij een Tesla laten wrappen door wrappen.nl.

Ontwerp

Het eerste wat er gebeurt bij het wrappen van een auto is het ontwerp. Dit omvat het bespreken van de wensen van de klant en het maken van een ontwerp dat past bij de stijl en het doel van de wrap. De wrapper zal verschillende opties voorstellen en een mock-up maken van hoe de wrap eruit zal zien op de auto. Dit geeft de klant de kans om feedback te geven en eventuele wijzigingen aan te brengen voordat de wrap wordt geïnstalleerd.

Voorbereiding van de auto

Voordat de wrap kan worden geïnstalleerd, moet de auto worden voorbereid. Dit omvat het grondig reinigen van de auto om vuil, vet en andere verontreinigingen te verwijderen die de hechting van de wrap kunnen beïnvloeden. De wrapper zal de auto ook inspecteren om te controleren op eventuele beschadigingen of defecten die moeten worden gerepareerd voordat de wrap kan worden aangebracht.

Aanbrengen van de wrap

Het aanbrengen van de wrap is een uitgebreid proces dat nauwkeurigheid en precisie vereist. De wrapper zal de wrap op de juiste manier uitsnijden en aanbrengen op de auto, beginnend bij het ene uiteinde van de auto en geleidelijk aan naar het andere uiteinde. Dit omvat het gebruik van warmte en druk om de wrap op zijn plaats te houden en rimpels en luchtbellen te verwijderen.

Afwerking

Na het aanbrengen van de wrap zal de wrapper de wrap afwerken om ervoor te zorgen dat deze er netjes en professioneel uitziet. Dit omvat het afsnijden van de overtollige wrap langs de randen van de auto en het aanbrengen van randafdichting om ervoor te zorgen dat de wrap stevig op zijn plaats blijft zitten. De wrapper zal ook de auto grondig reinigen om ervoor te zorgen dat deze er zo goed mogelijk uitziet.

Controle en inspectie

Na de installatie van de wrap zal de wrapper de auto inspecteren en controleren op eventuele fouten of gebreken. Dit omvat het controleren op rimpels, luchtbellen, verkleuringen en andere problemen die kunnen leiden tot een onprofessionele uitstraling of een kortere levensduur van de wrap.