Leerlingen DOE dag zeer tevreden over Remotion

Leerlingen DOE dag zeer tevreden over Remotion

10 april 2017 April 2017 0

In navolging op de On Stage Dag in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer volgde afgelopen donderdag de Doe Dag. De leerlingen die tijdens de On Stage Dag een match hebben gemaakt met onze organisatie kwamen langs om kennis te maken met ons bedrijf.

Ieder uur stonden er nieuwe leerlingen op de stoep om meer te leren over het webdevelopment vak. Het was super gevarieerd. De ene leerling had nog nooit een letter code geschreven, een aantal hadden al wat basiskennis van HTML opgebouwd en wat simpele pagina’s gemaakt en 1 leerling had zelfstandig een hele app gebouwd.

Het idee van de DOE Dag was om deze leerlingen iets te laten zien en te laten doen. Onze webdevelopers hebben laten zien hoe je een professionele website met HTML, CSS, Javascript en server-side code, een database en CMS in elkaar zet. Hierna kregen de leerlingen een korte rondleiding door ons kantoor en was er ruimte om vragen te stellen aan verschillende personeelsleden die in het projectteam werken.

De opdracht, het bouwen van een HTML-pagina, werd met veel plezier door de leerlingen opgepakt. Zo konden zij zelf het ontwerp en de inhoud van hun website bepalen. Dit leidde tot een aantal kleurrijke sites over games, huisdieren en fruit.

De tijd vloog helaas veel te snel voorbij waardoor geen enkele site helemaal volgens ontwerp werd afgerond. Een website bouwen neemt vaak ook wat tijd in beslag. Gelukkig hebben de leerlingen voldoende gezien en gedaan om erachter te komen hoe het programmeren in zijn werk gaat. Leerlingen reageerde enthousiast nadat zij de geschreven code hadden opgeslagen en hun werk op het scherm zagen verschijnen. Na afloop van deze leerzame dag hebben de leerlingen hun website mee naar huis gekregen om hier zelf verder aan te knutselen.

Davey, Daan, Joey, Marijn, Robin, Noeraan, Göktan, Nick, Mike, Dhruv, Lucas en Demiamo, dank voor jullie komst! Wij hopen dat jullie terugkijken op een geslaagde dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *