On stage dag Dutch Innovation Factory Zoetermeer

On stage dag Dutch Innovation Factory Zoetermeer

27 maart 2017 Maart 2017 0

Op 16 maart werd de On Stage dag georganiseerd in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Deze dag biedt leerlingen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met verschillende organisaties om zo meer te leren over hun opleidings- en beroepskeuze.

Tijdens deze dag verzorgde verschillende trainers netwerktrainingen en energizers voor leerlingen en docenten. Deze trainingen zijn gebaseerd op het On Stage concept: weten wat je goed kunt en leuk vindt, ervaring opdoen in het bedrijfsleven en erover praten met anderen. On Stage vertaalde vijf loopbaancompententies zoals loopbaancompentie, reflectreen en loopbaanleren naar verschillende activiteiten rondom de On Stage dag.

Hierdoor is het voor leerling en mentor eenvoudig en laagdrempelig om verschillende compenties te bespreken aan de hand van praktische situaties rondom On Stage. De mentor faciliteert en coacht, terwijl de orientatie zich vooral in de buitenwereld bevindt.

Ook wij waren aanwezig op deze On Stage dag met onze stand. Donderdag 30 maart vindt het vervolg op de On Stage dag plaats; de Doe Dag. Tijdens deze dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij de organisaties met wie ze een match hebben gemaakt. Hierdoor krijgen de leerlingen de kans om een werkplek te zien en te ervaren. Door te DOEN ervaart een leerling veel sneller wat hij wel/niet leuk vindt en waar zijn of haar ambitie ligt.

Meer informatie over dit programma vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *