Het succes van SOS Kinderdorpen

Het succes van SOS Kinderdorpen

28 februari 2017 Februari 2017 0

Actie voeren voor SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen was op zoek naar een oplossing om de verschillende acties vanuit derden te kunnen faciliteren. De acties die voor SOS Kinderdorpen worden opgezet beperkt zich niet alleen tot de particuliere sector. Ook werken zij samen met verschillende (internationale) bedrijven die zich inzetten om het werk van SOS Kinderdorpen mogelijk te maken. SOS Kinderdorpen heeft Start Jouw Actie gevraagd om mee te denken bij het neerzetten van een multi inzetbaar platform waar zowel de partners van SOS Kinderdorpen als particulieren geld in kunnen zamelen door acties op te voeren.

SOS Kinderdorpen

Elk kind heeft een familie nodig. SOS Kinderdorpen zet zich in om kinderen in een liefdevolle familie op te laten groeien. Door kwetsbare families te ondersteuenen om te voorkomen dat hun kinderen er alleen voor komen te staan.  Ook helpen zij kinderen zonder familie door hen een nieuw thuis te geven in een SOS familie.

Onze oplossing

Voor SOS Kinderdorpen bedachten we twee oplossingen. Om de particuliere acties te kunnen faciliteren lanceerde wij het platform actie.soskinderdorpen.nl. Hier kun je als individu of als team in actie komen voor het werk van SOS Kinderdorpen. In actie komen voor kinderen in Europa? Jouw bakkunsten inzetten om geld in te zamelen? Of jouw verjaardag geld sponsoren? Het kan hier allemaal!

Voor de bedrijven die SOS Kinderdorpen een warm hart toedragen bedachten wij het Employer Engagement Platform. Hier krijgt iedere organisatie zijn eigen Start Jouw Actie platform. Zo kunnen zij geheel in eigen huisstijl en onder een eigen url actie voeren om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Inmiddels werven al 4 organisaties geld in via het Start Jouw Actie platform.

Het succes van het Amsterdams Lyceum

Ter ere van hun 100 jarig jubileum kwamen de leerlingen van Het Amsterdams Lyceum op donderdag 9 en vrijdag 10 februari in actie voor SOS Kinderdorpen. Met verschillende acties haalden zij geld op voor een scholenproject in Guinee Bissau. Een 24 uurs challenge waarbij de kinderen 24 uur les kregen en verschillende acties opzetten om geld in te zamelen.

42 klassen haalden geld op voor SOS Kinderdorpen. 24 uur leren, sporten, schoonmaken en in zee springen. Ook hun eten lieten ze 24 uur staan. Deze toppers deden het allemaal! In deze 24 uur hebben ruim 2000 mensen gedoneerd via het actieplatform. Via verschillende social media en lokale televisie werd er volop aandacht gegeven aan deze te gekke actie.

De doelstelling van deze actie was € 40.000, maar door de inzet van alle leerlingen werd er een fantastisch bedrag van ruim € 70.000 binnengehaald! Bekijk het resultaat op hal.soskinderdorpen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *