Bouw een zorgdorp

Bouw een zorgdorp

23 mei 2014 Mei 2014 0

Help mee bij de opbouw van een uniek zorgdorp geeft het doel van de website weer.

De stichting zet zich in om duurzame, structurele zorg en een gezonde verantwoorde levensstijl  te bieden voor iedereen en voor alle leeftijden! In 2012 is de stichting tot de conclusie gekomen dat zij het heft daarom in eigen hand moet nemen en laten zien dat er wel structurele en duurzame oplossingen zijn voor iedereen op door zorgdorpen te bouwen in heel Nederland. Door middel van crowdfunding vragen wij iedereen een steentje bij te dragen voor de opbouw van het zorgdorp aan het Wilsveen in Leidschendam.

bouw een zorgdorp onderdelen

Stichting M.A.N. (Man, de mens  Animal, het dier, Nature de natuur ) bestaat uit  een groep enthousiaste zeer gedreven mensen, die zich al jaren bezighouden met zorg, zorgverleners en zelfstandig (ex) ondernemers die links- of rechtsom altijd met de zorg te maken hebben gehad en/of zorg hebben verleend. De stichting zet zich in om duurzame, structurele zorg en een gezonde verantwoorde levensstijl te bieden voor iedereen en voor alle leeftijden!

De Overheid, de Provincies, de Gemeenten, waar ook veel mensen werken met het hart op de goede plaats, zijn er helaas (nog) niet in geslaagd de problemen m.b.t. de zorg structureel en duurzaam aan te pakken. In 2012 is de stichting tot de conclusie gekomen dat zij het heft daarom in eigen hand moet nemen om te laten zien dat er wel structurele en duurzame oplossingen zijn voor iedereen op door zorgdorpen te bouwen in heel Nederland. De naam zegt eigenlijk alles: Dorpen met alle faciliteiten om zo alle problemen direct èn in de praktijk op te lossen. Mensen helpen te voorzien van gezonde voeding, beweging, sport, elektra, groen gas, water, scholing, opvoeding en vooral goede zorgvoorzieningen op allerlei gebied; van buitenschoolse opvang, opvang voor ouderen, speciale therapieën tot aan het laten re-integreren van mensen met een WIA en Wajong uitkering.

Stichting MAN heeft inmiddels de ideale locatie gevonden voor haar 1e duurzame biologische zorgdorp met een educatief programma.  Ook in verband met een nog betere realisatie van de eerste fase van het zorgdorp hebben wij een  crowdfunding campagne opgezet. Zie hiervoor: www.bouweenzorgdorp.nl  of www.stichting-man.nl Wij vinden het belangrijk dat de bewoners van onze (omliggende) gemeenten meehelpen aan de bouw van dit zorgdorp. Graag vragen wij u om uw steun te betuigen, bijv. door middel van het ondertekenen van de petitie, donaties, vrijwilligerswerk, uw ideeën, vragen en opmerkingen aan ons kenbaar te maken, kortom om uw maatschappelijke bijdrage en steun.

Stichting M.A.N. en alle vrijwilligers danken u alvast voor uw hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *