Content marketing tools

Content marketing tools

7 maart 2014 Maart 2014 0

Content marketing tools

Doordat content marketing steeds vaker gebruikt wordt door bedrijven, groeien tevens de tools die zorgen voor originele content. Veel blogs die tegenwoordig geschreven worden, zijn gericht op bepaalde keywords.

Hieronder een aantal gratis tools om bepaalde keywords en populariteit te meten.

Google Keywords Planner

Binnen Google Adwords bestaat de mogelijkheid om met behulp van de keyword planner het zoekvolume van bepaalde zoekwoorden te meten. Zoekwoorden waar veel op gezocht worden kunnen gebruikt worden in de blog. Hierdoor zal traffic wellicht toenemen naar de bepaalde blog. Alhoewel het programma als basisfunctionaliteit heeft om adwords campagnes inzichtelijk te maken, geeft dit toch veel informatie.

Alltop

Wanneer gezocht wordt op een bepaald zoekwoord, laat Alltop zien welke artikelen het meest relevant zijn en welke de meeste bezoekers heeft behaald. Daarnaast heeft het ook een ranking gemaakt van de websites. Daarnaast kunnen gebruikers een persoonlijk (content)magazine aanmaken en deze met anderen delen.

Google Trends

Een ander programma van Google is Trends. Het geeft eenvoudig de trend weer van een bepaalde zoekopdracht binnen Google. Hierdoor kan men bijvoorbeeld zien welke artikelen de meeste bezoekers heeft aangetrokken voor dit zoekwoord.

Topsy

Topsy zoekt via alle sites en sociale media naar de content waarop de gebruikt zoekt. Doordat Topsy ook foto’s gebruikt in de zoekresultaten is dit vooral handig voor het vinden van de juiste infographics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *