Remotion kijkt tevreden terug op het seminar Goede Doelen & Connected 3.0

Remotion kijkt tevreden terug op het seminar Goede Doelen & Connected 3.0

25 oktober 2013 Oktober 2013 0

Goede doelen en het inzetten van crowdfunding is tegenwoordig een ‘hot’ maar ook een ingewikkeld item.  Op 24-10-2013 organiseerde Remotion het seminar voor deze doelgroep om de nieuwe mogelijkheden inzichtelijk te maken.

Dina Boonstra, toezichhouder bij diverse fondsenwervende instellingen, startte het seminar met de introductie van de verschillende sprekers. Buro Beet was de eerste spreker die vertelde over de markttrends in combinatie met de wervingscampagne voor Oxfam Novib.

Goede Doelen seminar

Het derde Goede doel dat haar crowdfunding campagne kwam toelichten was Stichting Vluchteling. Sanne Tieke liet de dynamische website en nieuwe manier van crowdfunding zien aan het publiek. De nieuwe manier van crowdfunding door donateurs zelf te laten kiezen waar ze voor willen doneren, sprak velen zeer aan. Veel bezoekers hadden vragen over de exacte werking en de financiering van de overige kosten.

Na deze discussies was het woord aan Marc Pieplenbosch die het succes van de invoering van het scholenportaal van Kinderpostzegels kwam toelichten. Het verhaal liet duidelijk zien wat er tegen de administratieve rompslomp van veel bedrijven gedaan kan worden.

Goede Doelen publiek

De presentaties werden afgesloten met een workshop van Gijsbert Koren werkzaam bij Douw&Koren over crowdfunding voor Goede Doelen. Deze interessante benadering liet alle deelnemers meedenken in het gehele proces van crowdfunding. Een gezamelijke opdracht was de basis voor de vele discussies die hierop volgde. De kansen en valkuilen werden door alle organisaties anders aangepakt en dit gaf veel inzicht in de verschillende mogelijkheden.

Tot slot was er een borrel georganiseerd met de nodige hapjes en drankjes waar er uitgebreid tijd was om het seminar na te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *