E-commerce groeit komende 2 jaar met 3 miljard euro

E-commerce groeit komende 2 jaar met 3 miljard euro

24 september 2013 September 2013 0

Uit een onderzoek van PayPal blijkt dat het Nederlands aankoopgedrag op internet jaarlijks toeneemt. Nederlanders surfen gemiddeld 3,5 uur per dag op het digitale web via de computer, 2 uur vanaf de smartphone en 3 uur vanaf een tablet.

De Nederlandse consument bekijkt naast de emails steeds vaker de digitale winkels. 68% van de ondervraagden heeft afgelopen jaar iets via het internet gekocht. De groei van de e-commerce zal ook volgend jaar toegenomen zijn.

De e-commerce markt zal naar verwachting tot 13 miljard euro stijgen in 2015, wat een toename van 3 miljard zou betekenen. Een forse toename in online drank en voedsel zal hier een oorzaak van zijn. Tot op heden zijn dit vervoersbewijzen zoals vliegtickets.

Ook de mobiele betalingen zullen in 2015 1 miljard meer zijn dan dit jaar. De tablet wordt steeds aangenamer in het plaatsen van online bestellingen door de responsive en dynamische websites.

Opvallend is dat ongeveer 33% van de ondervraagden ook inkopen doet via het internet in het buitenland. De buitenlandse shoppers gaan voornamelijk de grens over voor een bredere en andere collectie en uiteraard de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *