Google blijft emails scannen op inhoud

Google blijft emails scannen op inhoud

6 september 2013 September 2013 0

Er is veel ophef geweest over de privacy van emails bij Google. Een aantal G-mail gebruikers hebben een rechtzaak aangespannen tegen Google omdat zij de inhoud van de emails zouden scannen voor reclame uitingen. Hierdoor was de privacy in het geding van de gebruikers. Daarnaast zouden ook emails van niet G-mail gebruikers gescand worden op de inhoud zonder dat er toestemming voor is gegeven.

De advertenties worden op basis van de inhoud van de emails om deze naar eigen zeggen relevanter te maken. Wanneer bijvoorbeeld iemand vaak emails over telefoons ontvangt, deze dan ook advertenties hierover zal ontvangen. De advertentie verschijnen automatisch en worden niet gelezen door medewerkers van Google, aldus Google zelf.

Google heeft het federale hof dan ook verzocht om de zaak te laten vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *