Nieuwe donatie app van Google voor non-profit organisaties

Nieuwe donatie app van Google voor non-profit organisaties

5 september 2013 September 2013 0

De donatie app genaamd ‘One Today’ is tot nog toe alleen beschikbaar voor Android gebruikers in de V.S. Bedrijven kunnen met deze app eigen projecten aanmaken en donaties via de app verkrijgen van gebruikers.

One Today is een mobiel platform dat organisaties helpt om projecten en campagnes te ‘fundraisen’. Donaties kunnen al gedaan worden met 1 dollar per dag (One today). Het is daarna de bedoeling om dit via sociale netwerken te vergroten door meerdere donaties. Het laat in de app aan de gebruiker zien wat slechts 1 dollar kan doen met het project.

Mensen kunnen iedere dag op hun (Android) telefoon een project ondersteunen dat hun inspireert. Daarnaast ontbreken uiteraard de sociale media kanalen niet om uw donatie zichtbaar te maken. Gebruikers zullen iedere dag ‘aanverwante’ projecten te zien krijgen op basis van hun vorige donaties. Voor de bedrijven levert dit dus nieuwe donateurs op die ze anders niet zouden aantrekken.

Waarom u One Today als bedrijf zou kunnen inzetten:

  • Het is eenvoudig in gebruik en registratie is gemakkelijk.
  • Het vergroot het gebruik van donateurs doordat vrienden van donateurs zien dat uw bedrijf in dezelfde categorie valt.
  • Merkenbekendheid genereren via een online kanaal en inzicht verkrijgen in de donateurs.
  • Aantrekken van (vaak jongere) donateurs door het gebruik van een nieuw online kanaal.

Mocht de applicatie aanslaan in de V.S., dan zal het niet lang duren voordat het overwaait naar Europa en ook uw bedrijf hiermee aan de slag kan gaan. Donateurs verkrijgen wordt hierdoor vereenvoudigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *