8 tips voor meer Twitter volgers

8 tips voor meer Twitter volgers

4 september 2013 September 2013 0

Voor veel bedrijven is het aantal volgers op Twitter een belangrijk meetpunt voor de online successen. Hoe krijgt u sneller volgers op Twitter? Hieronder een aantal handige tips.

 • Plaats tweets wanneer uw volgers ook daadwerkelijk online zijn.
  U kunt met http://followerwonk.com zien wanneer uw volgers online zijn over de dagen. Hiermee kunt u belangrijke informatie verkrijgen om zo toch bovenaan in hun Twitter feed te staan wanneer ze zich aanmelden bij Twitter.
 • Uitlokken van conversaties
  Op dezelfde website kunt u zoeken op zoekwoorden die voor uw bedrijf van belang zijn. Hiermee ziet u tevens welke personen ook actief zijn met deze zoekwoorden en in welke mate zij reageren op berichten. Hierdoor kunt u eenvoudig gesprekken aangaan doordat ze vaker interactie zoeken met andere Twitter gebruikers.
 • Gebruik uw blogs
  Wanneer u blogs inzet voor marketingdoeleinden en deze plaatst op Twitter, probeer dan personen die van inlvoed kunnen zijn in de blog of in de post te ‘taggen’ of te citeren. Wanneer deze personen reageren op uw tweet zult u een groter bereik behalen.
 • Zet discussies voort
  Wanneer een discussie zich voordoet op Twitter, reageer hier dan op. Stop daarna echter niet met de discussie maar blijf deze conversatie open houden. Hierdoor zullen meerdere personen zich mengen in de discussie.
 • Uw profiel is essentieel
  Wanneer gebruikers een bekende uw bericht zien retweeten of hierop reageren, kijken velen naar de schrijver hiervan. Zorg hierdoor dat uw profiel up-to-date en aantrekkelijk is voor mensen om u te volgen.
 • Volg niet zomaar iedereen
  Veel gebruikers willen veel volgers, deze moeten echter wel relevant zijn. Wanneer u veel volgers heeft uit dezelfde branche, zullen anderen die ook in die branch aanwezig zijn u als aanbevolen volgers zien. Hierdoor zult u zowel meer volgers als relevante volgers verkrijgen.
 • Volg, Retweet en benoem ‘influentials’
  Wanneer belangrijke personen  voor u veel kunnen betekenen, volg retweet en mention deze personen dan eens in de zoveel tijd in uw tweets.
 • Tweet vaak, maar absoluut niet te vaak 
  Niet iedereen zit te wachten op iedere dag een tweet van uw bedrijf, zeker niet wanneer het niet vernieuwend of relevant is. Voorkom dit door uzelf af te vragen of u dit zou willen zien van andere bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *