Wel of geen verband tussen Google +1 en hogere rankings?

Wel of geen verband tussen Google +1 en hogere rankings?

21 augustus 2013 Augustus 2013 0

Alhoewel veel mensen er van overtuigd zijn dat Google invloed wilt uitoefenen met met hun social media platform en hogere rankings, ontkennen ze dat zelf. Moz.com heeft een onderzoek gedaan tussen de samenhang hiertussen, maar dit wordt stelling ontkent door Matt Cutts, hoofd van het ‘webspam’ team van Google.

Voor het eerst hebben ze websites naast elkaar gezet die veel +1 op Google plus pagina’s ontvangen en de hoge rankings die ze wellicht daarmee behalen.

Na ‘Page authority’ (PA), de waarde van een website, zijn de Google +1 aantallen de belangrijkste factor volgens Moz.  Deze zijn zelfs belangrijker dan het aantal links naar een domein, zoekwoorden gebruik en uiteraard belangrijker dan Facebook likes. Naast Moz hebben verschillende andere websites dit resultaat ook al ondervonden.

relatie google plus en ranking

Bron: moz.com

Doordat Moz alleen al op Facebook wordt gevolgd door meer dan 125.000 mensen die allen verantwoordelijk zijn voor SEO, heeft Matt Cutts toch gereageerd op dit onderzoek. Matt Cutts ontkent stellig dat er een verband staat tussen hoge rankings en Google pages.

Hij verteld dat goede content veel belangrijker is dan het aantal +1 of likes dat een artikel heeft. Bedrijven moeten zich niet focussen op deze aantallen maar kunnen beter goede content schrijven. Dit heeft nog altijd de meeste waarde, aldus Matt Cutts.

Wij raden u aan om als bedrijf aan te sluiten bij Google plus, mocht u nog geen bedrijfspagina hebben. Ook al ontkent Google dat er een relatie is tussen de rankings, blijven onafhankelijke onderzoeken uitwijzen dat die er wel degelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *