Nieuwe versie milieudatasysteem MIDAS online

Nieuwe versie milieudatasysteem MIDAS online

4 juli 2013 Augustus 2013 0

Met het online (milieu)datasysteem MIDAS kunnen bedrijven eenvoudig waarborgen dat zij voldoen aan alle verplichtingen in het kader van hun milieuvergunningen en overige wet- en regelgeving. Ook kan het als beheersysteem ingezet worden.

MIDAS is ontwikkeld door LBP|SIGHT en Remotion. Onlangs is een nieuwe versie verschenen. MIDAS is een online hulpmiddel voor het documenteren van managementsystemen, het documenteren van verplichtingen vanuit vergunningen en besluiten, het vastleggen en ontsluiten van documenten (milieuregister) en het naleven van verplichtingen vanuit vergunningen of management- en beheersystemen.

Het unieke van het systeem is dat periodiek terugkerende verplichtingen eenvoudig aan personen toegewezen kunnen worden. De persoon van wie actie wordt verwacht, wordt hier via een e-mail op geattendeerd. Op ieder gewenst moment kunnen de planning, de stand van zaken en de resultaten van acties uit MIDAS worden opgevraagd.

In de nieuwe versie zijn onder meer de zoekfuncties uitgebreid, net als de mogelijkheden voor het exporteren van overzichten. Zo is er nog beter inzicht in planning, stand van zaken en bevindingen. Ook is de indeling van het systeem verbeterd, zodat deze beter aansluit en herkenbaar is in relatie tot andere managementsystemen.

Voor meer informatie klik hier…

Bron; LBP| SIGHT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *