Aantal devices bij aankopen groeit fors

Aantal devices bij aankopen groeit fors

21 juni 2013 Juni 2013 0

Het gebruik van verschillende apparaten in Nederland neemt flink toe. Neem het gebruik van je mobiele telefoon. Wanneer mensen wakker worden kijken ze eerst op hun mobiele telefoon voordat ze daadwerkelijk opstaan. Hoe zit dat tegenwoordig met aankopen? Moeten professionele websites zich op alle devices gaan concentreren in plaats van alleen de laptop of alleen de mobiele telefoon?

Ongeveer 91% van de mensen in Nederland gebruikt een laptop of pc. Het gebruik van de laptop of een pc blijft voor alle leeftijds categorien ongeveer gelijk met de afgelopen jaren. Het blijft het meest gebruikte middel voor het surfen op het internet.
Het gebruik van  mobiele telefoon neemt echter exponentieel toe. Gemiddeld gebruikt 52% van de mensen een telefoon voor surfen en onderzoek op het internet. Zie onderstaande grafiek.

Het gebruik van een tablet is vooral dit jaar fors toegenomen. Uit onderstaande afbeelding is te zien dat in Nederland nu ongeveer 44% een tablet bezit.
tablet gebruik

bron: Intomart GfK

Een bedrijf kan dus niet meer om een bepaalde device heen. De laptop is nog altijd stevig aan kop, maar de andere devices nemen flink toe in dat aandeel. Wanneer men kijkt naar hoe een aankoop wordt gedaan, zie je duidelijk dat het in de ochtend begint en in de avond wordt afgerond.

Aankoop proces

bron: Mobile Purchase Journey, DK, 2013

De aankoop wordt echter op verschillende devices gedaan. Ongeveer 90% van de mensen wisselt voor een aankoop tussen verschillende apparaten. 65% start op zijn mobiele telefoon, kijkt op zijn werk nog op zijn laptop of pc, en rond deze in de avond (20%) op de bank af op zijn tablet.
Het gebruik van de verschillende devices is steeds gebruikelijker voor het doen van een aankoop. Een website of bedrijf kan zich dus niet alleen meer focussen op een laptop of op een mobiele telefoon. Wanneer ze dit toch doen zullen de consumenten halverwege het zoekproces afhaken doordat de website op dat device niet goed functioneert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *